Klassieke
KlassiekeHet Bolshoi en het Bolshoi Theater in Moskou is de beroemdste en belangrijkste theater voor opera en ballet in Rusland.
Gekoppeld aan dit zijn grote namen als Kostroma, Kornev, Balda, Novikov, Stanislavski, Pepita, Beethooven, Borisov, Tchaikovsky, Sorokin en Osipova. Van bijzonder belang is de historische fase, de bezoekers ervaren dansers, acteurs en orkest unieke sfeer. Evenzo worden veel verhalen verteld over dit theater. 2013 artistiek directeur Sergei Filin werd aangevallen met zwavelzuur en verloor zijn gezichtsvermogen. Tijdens een demonstratie op 16 juli 2013, de 65-jarige violiste Viktor Sedov opgejaagd zes meter tot zijn dood. Het gebouw, waarvan de muren gedeeltelijk afkomstig uit drie verschillende tijdperken, was bouwvallig geworden en werd gerenoveerd in 2011. Er wordt geschat dat de renovatie kosten bedroegen bijna een miljard euro. Voor nieuwe ballet directeur van de Star Dancer Machar Wasijew werd benoemd in 2015.
Tickets zijn theoretisch aan goedkope prijs. Praktisch zijn er veel handelaren enorm opgeblazen prijzen voordat het theater. Bestel je tickets hier.
Genieten van optredens als Boris Godoenov, Carmen, Cosi fan tutte, The Rosenkavilier, Don Carlo, Don Pasquale, Eugene Onegin, Iolanta, Katarina Izmalova, La Boheme, La Traviata, Prins Igor, Rigoletto en natuurlijk Swan.
Alfabetische lijst Chronologische lijst
Alcina
Billy Budd
Der Idiot
Der Nussknacker - Lo Schiaccianoci
Die Hochzeit des Figaro - Le Nozze di Figaro
Don Carlos
Don Quixote - Don Chisciotte
Ein Maskenball - Un Ballo in Maschera
La Boheme
La Traviata
Manon Lescaut
Pique Dame - The Queen of Spades
Zoeken
Ticket Highlights: